Huovuta hauska kaitaliina

Jaa
Tässä ohjeet marraskuun lehdessä esiteltyyn huovutettuun kaitaliinaan.

Kaitaliinan tekemiseen menee vain pari tuntia: Villat asetellaan ohjeen mukaan lakanalle ja villojen päälle laitetaan muovia. Sen jälkeen tarvikkeet kääritään rullalle, joka sidotaan ja pestään pesukoneessa 60 asteessa. Pesun jälkeen liina silitetään kosteana.

Kaitaliina on huovutettu Hahtuvainen-villahahtuvasta. Yksi hahtuvakiekko (50 g) maksaa 2,90 euroa. Yhteen kaitaliinaan tarvitaan 3 kiekkoa, joista 2 on mustia ja 1 valkoinen. Materiaalit maksavat yhteensä 8,70 euroa.

Hahtuvaisen värivaihtoehdot ovat tummankeltainen, valkoinen, vaaleanharmaa, musta, punainen, sammaleen- ja metsänvihreä sekä tummanruskea.

Hahtuvainen on täyttä villaa, ja se on tarkoitettu vapaahuovuttamiseen ja neulahuovuttamiseen.

Koko:
noin 30 x 130 cm

Hahtuvan menekki:
100 g mustaa (099) ja 50 g valkoista (011) Hahtuvainen-lankaa

Muut tarvikkeet:
lakana, muovia (esimerkiksi kaupan muovipusseja) ja 2 nailonpolvisukkaa sekä puuvillalankaa käärön sitomiseen

1. Levitä lakana lattialle. Merkitse lakanaan sen keskikohta taittamalla kangas keskeltä. Avaa lakana.

2. Levitä 100 g (= 2 kiekkoa) mustaa Hahtuvaista (099) tasaiseksi levyksi, jonka koko on noin 40 x 150 cm. Tee kirjaimet e, a ja t tasavälein valkoisella Hahtuvaisella keskelle kaitaliinaa, noin 35 sentin etäisyydelle kaitaliinan päädyistä.

3. Aseta villojen päälle muovia. Voit leikata muovia esimerkiksi kaupan muovipusseista. Taita lakanan toinen reuna liinan päälle varovasti, etteivät villat ja muovit siirry paikaltaan.

4. Rullaa lakana kääröksi.

5. Sido käärö puuvillalangalla ja pujota se nailonpolvisukan sisään.

Huovutus:

Laita käärö pesukoneeseen ja lisää sinne yksi pyyheliina. Käytä tavallista pesupulveria ja huovuta liina 60 asteen kirjopesuohjelmalla. Avaa käärö pesun jälkeen ja poista muovit. Jos työ on takertunut kiinni lakanaan, irrota se varovasti repimällä. Jos työ taas ei ole huopunut tarpeeksi, asettele se takaisin lakanalle, kääri rullalle ja huovuta uudestaan. Tällöin rullaaminen pitää aloittaa työn siitä päästä, joka on huopunut parhaiten. Prässää liina vielä kosteana kuumalla silitysraudalla kummaltakin puolelta.

Ohjetiedustelut: Novita 040 178 2266 (ma ja ke 10–14).
Lankatiedustelut: Novita-myymälä 09 6131 7726 (ma–pe 10–17) tai 05 744 3335 (ma–pe 9–16).
Novita-lankojen ostopaikat voi tarkastaa osoitteesta www.novita.fi.

Avainsanat: 
Jaa