Palsternakka-inkivääri-appelsiinikeitto

Suuri Habitare-numero on ilmestynyt! Avotakan saat nyt myös digilehtenä

Jaa
Kirja: Mainiot keitot (Gummerus)

MIKÄ Jauhelihakeitto, bataattikeitto, lohikeitto… Kun hellan ääressä urautuu, mielikuvitus tarvitsee sysäyksen. Mainiot keitot tarjoaa mahdollisuuden poiketa tutusta ja turvallisesta. Pitkän juureskauden maassa kirja saa plussaa siitä, että siinä on omat lukunsa kesän ja talven kasviskeitoille.

KOKEILIMME Palsternakka-inkivääri-appelsiinikeitto on täydellistä kevättalven lohturuokaa. Inkivääri lämmittää ja appelsiini raikastaa sopivasti.

Palsternakka-inkivääri-appelsiinikeitto 

Kuudelle
ainekset

2 tl oliiviöljyä
1 iso sipuli pilkottuna
1 iso purjo viipaloituna
2 porkkanaa ohuiksi viipaloituna
800 g palsternakkaa viipaloituna
4 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2-3 valkosipulinkynttä pieniksi pilkottuina
puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna
1,4 litraa vettä
2,25 dl appelsiinimehua
suolaa ja pippuria
tuoretta ruohosipulia pilkottuna koristeeksi

1. Kuumenna öljy keskilämmöllä isossa kattilassa. Lisää sipuli ja purjo ja kuullota välillä hämmentäen noin 5 minuuttia, kunnes ainekset ovat pehmenneet.

2. Lisää porkkanat, palsternakka, inkivääri, valkosipuli, appelsiininkuori, vesi ja iso hyppysellinen suolaa. Vähennä lämpöä, peitä ja anna hautua välillä hämmentäen noin 40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat erittäin pehmeitä.

3. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetken. Kaada keitto monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen tarvittaessa pienissä erissä ja soseuta.

4. Kaada soseutettu keitto takaisin huuhdottuun kattilaan ja sekoita joukkoon appelsiinimehu. Mikäli haluat keitosta juoksevampaa. lisää myös tilkka vettä. Maista keittoa ja lisää suolaa ja pippuria tarpeen mukaan. Anna hautua noin 10 minuuttia, jotta keitto on täysin lämmintä.

5. Annostele lämmitetyille lautasille, koristele ruohosipulilla ja tarjoa välittömästi.




 


 


 

Jaa