001AT0414

Tapettien tarinoita

Avotakka 4/14

Tuhmat prinsessat matkalla kevätjuhliin, äkäiset ballerinat kiiruhtamassa tanssitunnille tai ehkä sittenkin leidit missikisoissa. Sellaisissa, joissa kaikki voittavat, koska osallistujat ovat tismalleen samannäköisiä! Näin kuvitteli pikkutyttö, joka odotteli unentuloa mummolan makuuhuoneessa seinää tuijotellen. Vuosikymmeniä myöhemmin törmäsin tuohon samaan 1950-luvun tapettiin, jossa sirot naiset keimailevat kellohameissaan. Lapsuuden mielikuvitustarinat piirtyivät mieleen yksityiskohtiaan myöten.

Eipä siis taida olla ihme, että olen edelleen hulluna tapetteihin, etenkin sellaisiin, jotka kuljettavat katsojan tarinoiden maailmaan. Sain veljeltäni aikoinaan syntymäpäivälahjaksi Birger Kaipiaisen Kiurujen yö -tapetin seinään kiinnityksineen päivineen. Se on uniseinäni, sängyn vieressä, aivan kuin mummolassa aikoinaan. Jos en saa unen päästä kiinni, voin sukeltaa tapetin lukkojen, orvokkien ja taskukellojen salaperäiseen maailmaan. Kun sen leijonankeltainen sävy valaisee muutoin valkoisen makuuhuoneemme, uusi aamu näyttää aurinkoiselta, pilvisenäkin päivänä.

Tapetit ovat sisustuksen valopilkkuja. Kokosimme huhtikuun numeroon kavalkadin näyttäviä kukkatapetteja. Toivottavasti inspiroidut!

Kaunista kevään odottelua,
 

Johanna Falck
Päätoimittaja
johanna.falck@a-lehdet.fi

//]]>-->