Materiaalimarkkinat eli Habitaren 2014 parhaat

Ennakkotärpit Habitare-messuille

Ikioma messuoppaani

Katse kurveihin!

Äänieristävä lasiseinä eli yllätyksiä Habitaressa

Näitä Habitaren tuotteita odotamme

Kurkistus jugendkotiin

Helsinki Design Week haltuun

Toimiva eteinen

Graafisesti romanttista

Sandbergin eilen ilmestyneestä Brunnsnäs-mallistosta löytyy graafinen herkku romantikolle. Kokonaisuus on pelkistetty, vaikka kuviointi on itseasiassa varsin runsasta. Tästä sisustustoimittaja innostuu!

Avainsanat: 

5 vinkkiä kontaktimuovista

Lähetimme juuri syyskuun Avotakan painoon. Lehdessä on ihana kotijuttu, jossa lastenhuoneen seinälle on tehty kontaktimuovista hauskoja pilkkuja. Siitä inspiroituneena kokosimme vinkit kontaktimuovin helppoon käsittelyyn sisustamisessa!

1. Kontaktimuovi on edullinen ja helposti työstettävä materiaali saada sisustuksessa pientä piristystä aikaiseksi. Sillä tuunaat keittiökaappeja, jääkaapin, seiniä, ikkunalaseja, peilejä, melkein pintaa kuin pintaa. Kontaktimuoveja on läpinäkyviä, kuviollisia, materiaalijäljitelmiä, yksivärisiä (myös hehkuvissa neon väreissä) ja samettipintaisia. Mainiota liitutaulukalvoa löytyy mustana ja valkoisena. Valinnan vaikeus voi yllättää, koska valikoima on niin laaja,

2. Suorat muodot leikkaat siististi ja nopeasti mattoveitsellä ja metallisella viivoittimella. Silloin alustaksi käy parhaiten oikea leikkuualusta, mutta myös paksu kartonki. Testaa, ettei veitsi mene leikatessa alustan läpi. Leikkaa lattialla tai pöydällä. Kaarevat muodot on helpompi leikata terävillä saksilla. Pienet pallot taas teet helpoiten kuvioleikkurilla. Silloin leikkuri on välillä puhdistettava liimasta.

3. Piirrä kuvio kontaktimuovin paperipuolelle vapaalla kädellä, viivoitinta tai sapluunaa apuna käyttäen. Muista piirtää se peilikuvana, jotta se on liimatessa oikein päin.

4. Jos liimattava tarra on suurikokoinen irrota taustapaperi ensin vain osittain. Ota tarvittaessa avuksi muovilasta tai keittiöpyyhe, jolla varovasti silität tarran pikku hiljaa kiinni pintaan. Painele lopussa kunnolla tarra kiinni. Kun liimaat ikkunalasiin, voit kostuttaa lasin saippuavedellä. Näin tarra on liikuteltavissa, kunnes oikea paikka löytyy. Sitten painat veden muovilastan avulla veden tarran alta pois.

5. Sähköteippi on oiva kontaktimuovin korvike, kun tarvitset pitkää, kapeaa suikaletta. Värivalikoima tosi on kovin suppea.

Täydellinen työpiste

Lomat pidetty ja palattu sorvin ääreen? Miten sitä pääsikään parhaaseen työvireeseen? Tässä Facebook-seuraajiemme parhaat vinkit, mitä omalle työpaikalle kannattaa tuoda tai luoda, jotta siellä viihtyy ja hommat rullaavat.

1. Hyvä valaistus

2. Hiljaisuus tai ainakin työrauha (toim. huom. Meillä toimituksessa käytetään tarvittaessa ihan perinteisiä Peltor-kuulosuojaimia - vaikkei meillä nyt niin kova mekkala ole.)

3. Hyvää kahvia tai teetä ja oma, rakas muki

4. Kaunista, inspiroivaa katseltavaa, kuten taidejulisteita, maisemakuvia ja valokuvia rakkaista

5. Järjestys, ei mitään turhaa ympärillä

6. Rauhallista musiikkia kuulokkeista tai hiljaista taustamusiikkia

7. Tarvittavat välineet paikoillaan käden ulottuvilla: laatikostot, kynätelineet ja vaikka pienet korit pikkuesineille

8. Kivat, ergonomiset ja toimivat kalusteet

9. Keinutuoli

10. Tuoreet kukat

11. Kaunis pullollinen tai kannullinen vettä

12. Hyvä kynä ja laadukas lehtiö

13. Näytön häikäisysuoja

14. Viherkasveja

15. Riittävän paljon tyhjää pöytätilaa ja myös säilytystilaa

16. Mukavat työkaverit, "Jes-jengi"

17. Kirkasvalolamppu

18. Raikas, viileä ilma

19. Motivoiva, inspiroiva ilmapiiri

20. Mukava, hyvä työtuoli

21. Luonnonvaloa ikkunasta

22. Väriä, esimerkiksi piristävää oranssia tai keltaista

23. Hallittu kaaos

24. Kaunis näkymä ulos

25. Hauskoja, pirteitä esineitä - tarpeellisia tai tarpeettomia

26. Muutama makupala

27. Kissa motivaattoriksi

28. Sohva

29. Varapäre (toim. huom. Mistä näitä saa?)

  

Villinä vaaleanpunaiseen

Jopa kolmannes toimituksemme jäsenistä aikoo maalata tänä syksynä jonkun kotinsa seinän vaaleanpunaiseksi. Kummallakin ensimmäinen haaste on jo voitettu - eli miehen taivuttelu myötämieliseksi ajatukselle. Toinen haaste on ammattilaisellekin kiperä: oikean sävyn valinta. Se ei saa olla missään nimessä liian kirkas eikä imelä, mutta liian hailea voi mennä liian kalseaksi. Tavoittelemme hennon vaaleaa roosaa, joka olisi pehmeä, puuterinen ja tyylikäs. Lopputulos on aina pieni tai isompi yllätys. Kotiin viedyt pienet näytelastut näyttivätkin valoisassa huoneessa melkein valkeilta. Mutta täytyy muistaa, että pienissä paperisuikaleissa sävyt vaikuttavat aina vaaleammilta kuin suurena pintana. Siksi hajautamme riskiä, ja rohkeampi meistä saa kokeilla maalaamista ensin.

Raikasta kirpputorilöydöt

Sivut